De Mest Populære Dessertene

Det fins et hav av desserter, og man kan finne desserter i ulike fasonger, til ulike anledninger og med eksklusive smaker. Ikke overraskende, er desserter som er inkluderer sjokolade veldig populære, og du finner mange måter å lage en sjokoladedessert på, og i ulike konsistenser. Også desserter laget av vanilje, eller fruktdesserter er populært.

Sjokoladedesserter

Av populære sjokoladedesserter så fins for eksempel sjokoladefondant, sjokolademousse og sjokoladepudding. Ved disse dessertene så ser man at man bruker sjokolade på ulike måter, og det fins ulike konsistenser og former på sjokoladen. Det er viktig å være obs på ulike typer sjokolade, for eksempel lys, hvit og mørk sjokolade, og hvordan dette kombineres i desserter.

Sjokoladefondant har en høyere vanskegrad når det gjelder steking, ettersom de er sprø utenpå og myke inni. Sjokolademousse har også høy vanskegrad fordi den skal ha riktig stivelse og være luftig. Sjokoladepudding er den mest vanlige desserten av disse tre, og inkluderer gelatinplater for å få den geléaktige konsistensen.

Vanilje- og fruktdesserter

Det er mange måter å bruke vanilje på, i desserter, og dette er en av de mest vanligste ingrediensene når det gjelder smaker. Vanilje er spesielt velegnet blant barn, på grunn av den enkle og gode smaken. Eksempel på desserter kan være: Vaniljeis, Panna Cotta og Crème Brûlét.

Det kommer an på til hvilken anledning man skal spise desserter, om det for eksempel er til høytid eller på kafé med en venninne. Man kan lage eksklusive versjoner av dessertene med pynt og ekstra smaksingredienser, eller man kan gjøre det enkelt for barn. Vaniljeis kan kombineres på utallige måter i desserter, og det fins flere smaksingredienser og versjoner av vaniljeis. For eksempel så kan man spise isen sammen med bær og/eller saus, og også kjeks er anvendelig til.

Crème Brûlée er eksklusivt og godt og har gode smaksingredienser i tillegg til vanilje, som karamell, og man kan også spise det med flere ingredienser som for eksempel sitron- eller appelsinsmak. Panna Cotta fins med flere ulike smaksingredienser, for eksempel jordbær, multe eller sjokolade. Dette er også en velegnet dessert for barn og fins i ulike varianter. Denne desserten er også fin i ulike former og glass, og kan ha ulik pynt.

Fruktdesserter er populære sommerdesserter, og viss du har egen hage med bær, så kan du lage flere flotte desserter. Eksempel på fruktdesserter kan være Pavlova, fruktsalat eller fruktpai. Pavlova er en vakker dessert laget av marengsbunn, vaniljekrem og frukt. Den er enkel, men samtidig eksklusiv og fresh. I denne desserten får du både en søt og deilig marengs sammen med nydelige bær.

Fruktsalat kan lages med flere frukter som man liker, og man kan velge å gjøre det enkelt eller mer delikat – som regel har man vaniljesaus til. Det kan også være godt med en fruktsalat bestående av vaniljekrem og bær, noen bruker youghurt eller nøtter. Fruktpai kan også passe om sommeren eller høsten angående innhøsting av bær. Populære paier er for eksempel eplepai, blåbærpai eller rabarbrapai. Det er viktig at det er en frukt som passer, og all frukt er ikke like anvendelig.

Tillbaka till toppen

© 2021 LI Snadder