Favorittmat

Hva er din favorittmat? Jeg har mange favoritt retter i matveien. Jeg er veldig enkel å fore og er veldig glad for det jeg får egentlig. Men selvfølgelig er det ting jeg foretrekker fremfor andre ting. Jeg tar gjerne en porsjon kjøttkaker og brun saus fremfor en fiskemiddag for eksempel. Men jeg tar heller en fiskemiddag fremfor noen av de spesialitetene de kaller for middager på Vestlandet og andre steder i Norge. Jeg tenker da spesielt på smalahovud og slike spesielle middager.

Favorittmat

Som jeg allerede har nevnt så er jeg veldig enkel i matveien og kan glede meg over det meste jeg spiser. Et måltid med brødskiver kan være et luksusmåltid for min del noen ganger. Men jeg ønsker selvfølgelig annen mat også. Middagsmat er mye forskjellig. Og det er heller ikke noe spesielt her som utpeker seg som den absolutte favoritten. Men det er retter som utpeker seg mer enn andre som favoritt. Kjøttkaker med brun saus, kokt potet, ertestuing og blomkål er en god kandidat. Nakkekoteletter med brun saus hvor kotelettene har kokt en stund i sausen før servering, blomkål og kokt potet er også en som kommer meget langt opp på en favoritt liste.

Listen over slike måltider som skulle ha vært med på min favoritt liste kan bli lang. Både med norsk og utenlandsk mat. Det har jo med årene blitt noen besøk til forskjellige land – først i jobb sammenheng og senere på ferie og fritid. Og alle land har MYE god mat – det gjelder bare å finne frem til den!

Kanskje jeg skulle forsøke å lage meg en liten oppsummering over mat jeg liker på forskjellige steder i verden der hvor jeg har vært? Tjaaa ok – la oss forsøke. Du vil ganske kjapt oppfatte hvor enkel jeg er mot god mat.

Favorittmat

Privat reise i mat

I Norge har jeg jo allerede nevnt noen favoritter, så jeg lar det være med de. Over til søta bror så finner vi jo smørgåstårta – den er bare skikkelig god. Og så har man selvfølgelig kjøttbullarna.

Privat reise i mat

Det finnes mer god mat hos søta bror men jeg klarer meg lenge med de to jeg har nevnt. Videre nedover til danskene så kommer jo de røde pølsene med sitt tilbehør. Frikadellene, bøffene og smørbrødene. Danskene kan mat!

Et hakk videre så ligger Europa foran oss og jeg ser inn over de tyske meny kartene. Schnitzel, pølser og Schweinehaxe. Bare disse tre serveres i så mange varianter i løpet av Tyskland så du har mat å teste i flere uker!

Holland er vel ikke noe stort gourmet land, men de har selvfølgelig sine enkle spesialiteter. Kroketter, supper i varianter, mye bruk av majones, bitterballen, matjees og haakballen. Forsøk noe av dette og du vil bli overrasket.

Over i Belgia forandrer ikke maten seg nevneverdig i forhold til Holland. Men det kommer vel frem litt mer ost og vin kanskje etter hvert som man nærmer seg den franske grensen. Men selv om Belgia ikke har veldig mye spesiell mat så har de desto flere ølsorter å tilby. Ta et par dager (minst) for å sjekke ut noen av dem neste gang du er i Belgia.

 

Tillbaka till toppen

© 2021 LI Snadder