Gourmet snacks

Gourmet mat kan være mye forskjellig. Biffer og medaljonger lagt opp på tallerken med fantastisk pynt slik at øyet blir tilfredsstilt først, og deretter magen. Men ikke mer enn at magen egentlig vil ha mer – mye mer av denne gourmetmaten! Eller det kan være snakk om husmannskost som er din største favoritt og dermed din beste gourmet servering i livet når du får din favoritt servert.

Snacks kan også være luksus mat. Og da tenker vi vel først og fremst på slike små hors d’oeuvre. Du har sikkert sett disse mini brødskivene som serveres foran annen mat – såkalt fingermat eller snacks. Veldig mye godt som blir servert, men man trenger en «million» av dem om man skal spise seg mett på dem!

Mer snacks

Sitter du ute i luften i Thailand så ruller det stadig vogner forbi med forskjellige saker til å spise og for å drikke. Har du kikket nærmere på noen av disse vognene noen gang? I mange av vognene finnes det spisende saker som frukt, grønnsaker, stekt kylling, grillspyd, thailandske spesialiteter som SumTam eller Papaya salat, ulike supper og mye mer. Men en av vognene kommer og der ligger det brett etter brett med svarte små dyr ser det ut som. Javisst er det jammen ei vogn full av insekter. Etter litt undersøkelser så finner jeg ut at de er friterte i en soya olje blanding og er fullt spiselige. Men jeg tror jeg står over uansett.

Spiselige Insekter

Noen av de insektene som står øverst på populær listen i Thailand som du burde forsøke å spise kommer litt beskrevet under her. Som nevnt så kan du se slike insekter bli tilbudt fra en slik trillevogn i gaten i turistområdene. For thaiene er det like vanlig å både se dem og å spise dem som det er for oss med en bolle popcorn til lørdagsfilmen hjemme i Europa. Men selv om de ikke ser særlig innbydende ut så er det ganske mange utlendinger som kjøper en liten smakstest og prøver å spise dem. Da som oftest for å ha en god historie å fortelle når man kommer hjem igjen.

Spiselige Insekter

Sirisser

Stekt på riktige måten så smaker de faktisk overraskende bra sies det. Og er de i tillegg sprayet med smakstilsetninger så kunne de lett ha erstattet en eller annen form for Lørdags snacks. Et godt alternativ sies det. Jeg tviler, men får høre på de som har testet de ut.

Sirisser

Skorpioner

Det å spise skorpioner virker jo som å være farlig og kanskje litt idiotisk, men det er nettopp derfor du bør teste og spise nettopp dem. Sannsynligvis vil du ikke bli syk av å spise dem, for de er godt stekt og gjennomstekt. Men de er harde å tygge på og de smaker ikke spesielt godt. Men så lenge de er stekt på thaienes måte så er de i hvert fall ikke farlig lenger!

Edderkopper

En åtte beinet bør du absolutt teste, enkelt og greit for du vil nesten garantert bli utfordret av en venn til å teste smaken på dem! Edderkopper er fryktelige når de er levende, men tenkt deg da tanken på å ha en død en liggende på tungen og på vei nedover i deg innvendig! En helt sinnsyk erfaring du aldri ville kunne tenkt deg å utføre for noen år siden kanskje?

Det finnes enda flere varianter, så dersom du er i Thailand kan du jo teste de ut selv!

Tillbaka till toppen

© 2021 LI Snadder