Mat på tur

Jeg har en del erfaring med turmat, alt fra ferdige turmatposer til det å lage maten selv ute.

Det beste synes jeg er å lage en del av det hjemme, slik at man nesten bare trenger å varme det opp når man har kommet ut. Dette er så klart ganske så situasjonsavhengig, er man på fottur må man jo også tenke på det praktiske med volum og vekt. Men om man er litt kreativ, er det faktisk svært mye man kan få ut av ganske så enkle menyer. Turposer kan også være en god basis, om man tilsetter litt ekstra ingredienser kan man nesten få et festmåltid også ut av den type mat. La oss se på noen gode retter, som du garantert vil kose deg med på tur.

Forskjellig smak

Det er jo en kjensgjerning at vi alle har forskjellig smak, så jeg skal prøve å variere menyen så godt som mulig. I disse forslagene er det tatt høyde for, at mye av jobben gjøres hjemme. Det kan også være et smart tips, å ta med restemat. Om man har hatt en god middag hjemme dagen før, så pakk den ned i sekken før dere legger ut på tur.

Nistemat trenger ikke være kjedelig

Det er nok mange som forbinder nistemat med svett gulost og litt sur leverpostei, men med litt forarbeid trenger det ikke være slik. Du kommer veldig langt med stormkjøkken og en engangsgrill, eller eventuelt en bålplass.

Nistemat trenger ikke være kjedelig

Egg og bacon

Dette er jo en godt og mettende frokost eller lunsj, og er lett å steke enten om det er hjemme eller ute på tur. Baconet kan stekes litt på forhånd, slik at det bare er å varme det opp ute – da unngår du lettere at det blir surt også.

Skogsgryte

Alle typer gryter passer bra på tur, og de er enkle å varme opp igjen. Om den er flere dager gammel, så er den minst like god når den varmes opp på nytt. Men på riktig varme sommerdager, skal man kanskje passe på litt. Men dette gjelder jo all mat, og ingrediensene bestemmer man jo selv.

Laks i folie

Dette er også god turmat, pakk inn laks sammen med gode grønnsaker i folie. Om man vil så steker eller kokes lakesen hjemme, men den kan fint tilberedes fra bunnen av i folien også. Litt poteter er ikke dumt å ha i folien, da blir den også mer mettende.

Fylte pannekaker

Pannekaker er jo noe alle liker, og om man fyller dem med for eksempel kjøttdeig – så blir de mer mettende og smaksrike. Stekt flesk eller bacon, er også godt sammen med pannekaker. Litt ost er kanskje ikke så dumt det heller, og vips har du et herlig og enkelt måltid som enkelt varmes opp i folie.

Pitabrød med fyll

Dette blir nesten det samme som foregående rett, og kan så klart fylles med det man ønsker. Denne retten kan også spises kald, men en rask oppvarming er kanskje det aller beste.

Tillbaka till toppen

© 2021 LI Snadder