Matvaner

Hvordan er du i matveien? Er du en av de som kun skal ha maten tilberedt slik eller slikt og tåler ingen avvik fra det? Slike personer finnes det faktisk ganske mange av der ute i den store verden. Men det finnes også de som er som meg som er meget enkle i matveien. Mat er mat og det er veldig godt det som blir servert – selvfølgelig innenfor rimelighetens grenser. Men det skal ikke mye til for å glede min gane med andre ord. Skal forsøke i denne artikkelen og forklare litt om mine matvaner.

Mye god mat

En ting du garantert er enig med meg i er at det finnes utrolig mye god mat rundt omkring i verden. Enten maten er fra kjøkkenbenken og komfyren til ho mor, eller om den kommer fra en fire stjerners restaurant på et virkelig fasjonabelt hotell i utlandet. Men hva krav har du? Jeg vet med sikkerhet og av erfaring at det finnes mange forskjellige krav til mat blant folk. Jeg snakker da om folk i min omgangs krets som jeg har fått erfaringen av å oppleve.

Mine vaner

Jeg har bodd på forskjellige steder i mitt liv. Både i Norge og i utlandet. Matvanene endres noe når man bor i utlandet, men det er ofte enkle vaner som dannes der også. Men skal ta litt om dem fra de forskjellige stedene. La meg starte hjemme i Norge.

Frokost

Her er det to varianter som gjelder for min del. Enten spiser jeg to brødskiver med pålegg. Danske saltpølse eller leverpostei er ofte blant pålegget. Kan varieres med litt makrell i tomat, litt forskjellige typer skinkepålegg eller forskjellige typer salater. Fiskepudding og eggesalat er en av favorittene her. Men jeg er også veldig glad i stekt egg. Så det skjer ofte i perioder at jeg freser i vei noen egg i stekepanna. Da steker jeg alltid et egg mer enn antallet brødskiver – spør meg ikke hvorfor, men det har alltid bare blitt slik. Når jeg har levd i utlandet, da først og fremst i Thailand – har det blitt noe forskjellige vaner. Jeg har blitt veldig glad i nudler, så det kan ofte bli en boks med nudler til frokost. En periode var det nystekt kylling og ris som var nesten fast frokost. Mens i perioden jeg var gift var det en del mer variert kost. Både ris og thai mat, men også brødmat. Altså mye variert og ikke noe som er fastspikret og som jeg må ha.

Lunsj

Jeg har aldri spit noen fast lunsj bortsett fra når jeg var yrkesaktiv. Noe jeg dessverre ikke er lenger i dag. Men det er en helt annen historie. Lunsj var da på jobb for eksempel en bagett veldig lenge. Ferske bagetter ble solgt direkte på pulten hvor vi satt og jobbet. Enklere er det ikke mulig å få det i hvert fall. Nå sist jeg jobbet en periode samarbeidet vi flere og kjøpte inn brød og pålegg som vi hadde i kjøleskapet på kjøkkenet på arbeidsplassen. Også veldig enkelt og greit.

Lunsj

Hmmm saken begynner å dra ut allerede – blir nødt til å avslutte her og ta mer i en ny artikkel.

Tillbaka till toppen

© 2021 LI Snadder