Mer om matvaner

Matvaner er veldig mye rart. Bare det å spise sammen med andre ukjente mennesker kan noen ganger nesten bli en utfordring fordi det finnes så mange varianter av hvordan man vil og ønsker og ha sin mat. Men mange varianter er gode og det er sjelden det er noe vondt i dette. Men det kan være sammensetninger som er meget uvanlig å se og oppleve for deg selv siden du har dine vaner og tradisjoner med din mat. Har du forresten tenkt over om du har noe sære matvaner som ikke er helt normale for alle andre rundt deg?

Mellommåltider

Vi i Norden er ofte stor mennesker. I hvert fall dersom man sammenlikner med små asiater som ofte har blitt gjort for min del. Men jeg vet ikke hva som er årsaken. I Norden spiser vi ofte til faste tider, mens i Asia – først og fremst Thailand som jeg kjenner – så småspises det jo hele tiden. De spiser til de samme måltidene som oss, men de har nesten konstant noe å tygge på innen rekkevidde. Er det vi mennesker som er så forskjellige? Er det typen mat som spises som er årsaken? Eller kan det være krydderiene som utgjør forskjellen? Jeg vet ikke men jeg er til tider meget imponert hvor mye en liten person i Thailand klarer å trykke i seg i løpet av en dag!

Middag

Mine middager er ofte ganske normal husmannskost. Når jeg er i Norge så lager jeg middag nesten hver eneste dag til meg selv og min far. Vi er begge to ganske enkle å ha med å gjøre i matveien, så det er ikke vanskelig å lage mat for vår del. En ukes meny kan fort se ut som noe som dette;

Mandag: Ofte noen rester fra en litt bedre søndagsmiddag. Er det en middag med saus og kjøtt, så kanskje ofte lapskaus på mandagene for å utnytte de restene som er igjen fra søndagen.

Tirsdag: Kan være alt fra stekt flesk med ertestuing og poteter. Og selvfølgelig med duppe til. Hjemmelaget selvfølgelig. Meget enkel og nydelig mat.

Onsdag: Fiskeboller for eksempel er noe vi begge er glade i, men ikke har alt for ofte. Det kan også være Hakkebøf kjøpt i utlandet og blir da servert hos oss med brus saus, blomkål eller andre friske grønnsaker samt selvfølgelig kokte poteter.

Torsdag: Pannekaker, Ertesuppe, Gulasj suppe, ja det kan være nesten hva som helst. Enkel mat.

Fredag: Det samme som torsdagen. Et eller annet enkelt. Vi kan gjerne spise lungemos, stekte kjøtt pølser, koteletter. Men all denne maten tilberedes alltid med poteter og grønnsaker til.

Vi har en fast arbeids fordeling på tilberedelsene av middagen jeg og min far. Har tar alltid hånd om poteter og gulrøtter og slikt som trenger å vaskes og skrelles. Mens jeg tar hånd om selv retten. Grønnsakene kan vi dele litt på hvem som gjør klart.

Lørdag: Ofte noe litt mer spesiell mat litt senere enn vanlig middags tid. Pizza, indrefilet, blomkål sufflé, gryterett av noe slag eller det har variert veldig mye.

Søndag: Veldig ofte noe bedre middag. Nakkekoteletter, svinestek, fileter av noe slag, supperetter, ja mye variert her også.

Middag

Ohhh nå begynner lengden her å dra seg ut igjen. Ok – gir meg med dette så får jeg se om jeg kommer med en oppsummering av alt igjen senere. God appetitt.

Tillbaka till toppen

© 2021 LI Snadder