Test av turmatposer

Denne artikkelen kommer i sin helhet, til å handle om turmatposer. Jeg har tidligere skrevet om, og gitt noen tips om hva man kan ta med seg ut på tur. Jeg synes turmatposer er veldig praktisk, og på mange turer er det ikke alltid mulig å dra meg seg masse råvarer og ferdiglaget mat hjemmefra. Testen jeg nå skal vise til, er nok for stor og omfattende til at jeg tar med alt. Men uansett vil artikkelen gi et bilde av, hva som er vektlagt og hva du kan forvente om du velger turmatposer på din neste tur. Det er i alle fall ikke noen tvil om, at konseptet med slike poser, er blitt veldig populært. Jeg for egen del, liker nok mest en kombinasjon av de nevnte poser – og hjemmelaget mat. Men det er både behov og ikke minst smak, som bør styre hva du velger.

Du blir mett og konseptet er genialt

Turmatposer har vært på markedet i mange år nå, og det finnes også forskjellige produsenter man kan velge mellom. Det at de veier lite og tar lite plass, er naturlig nok en stor fordel i tursekken. Det at man kanskje ikke kan forvente de helt store smaksopplevelsene, kommer nok mye av hvor man legger lista. Jeg er nok slik at jeg spiser det meste, og ute i skogen eller på fjellet smaker det meste godt synes jeg.

Smak og sunnhet

Dette er nok det som er mest viktig for de fleste av oss, og det er smak og sunnhet som også var kriteriene i testen. Smakspanelet som var med på testen, var enige i at Real Turmat med sin Lammegryta – var den soleklare vinneren. For vanlige turfolk er nok smak det som teller mest, men de som legger ut på ekstremturer må også tenke på sunnhet og ernæring. Den allerede nevnte lammegryta, fikk følgende kommentar fra smakspanelet: «God smak og konsistens, passe krydret og saltet».

Stort utvalg og god kvalitet

Jeg kaller det for turmatposer, men matfaglig er det korrekte navnet «frysetørret mat» Når det gjelder det som finnes på det norske markedet, er det god kvalitet og et stort utvalg i retter. Alle produkter som var med i testen, var godt merket og med god informasjon om næringsinnhold, fett, salt, karbohydrater og ikke minst informasjon for matallergikere.

Stort utvalg og god kvalitet

Krever lite utstyr

Det at man bare trenger en brenner, stormkjøkken eller en termos med kokende vann, er jo noe som teller til turmatposenes fordel. Her snakker vi et godt og mettende måltid, i løpet av noen få minutter. Jeg har allerede røpet hvilken rett som vant denne aktuelle testen, men jeg skal senere komme mer detaljert inn på de andre kandidatene – og hvilken plassering de fikk. Totalt var det 16 forskjellige turmatposer med i testen. Selv om turmatposer er kommet for å bli, så kommer jeg nok også i fremtiden til å kombinere slike poser – med hjemmelaget mat. Selv Forsvaret bruker mye av denne type poser, når soldatene er ute på øvelse. Kos dere på tur, og vi snakkes snart igjen!

Tillbaka till toppen

© 2021 LI Snadder